LIDMAATSCHAP 2019

We zijn weer aan het einde van een jaar. En weer wordt aan iedereen gevraagd de lidkaarten voor 2019 te betalen. Dit jaar is de prijs gelijk gebleven. De kernmeden zijn volop aan hun ronde bezig om zo veel als mogelijk voor 31.12 klaar te zijn...
Wie nog niemand zag en toch lid wil blijven of worden, graag een zeintje aan het kernlid of aan het secretariaat.

LIDMAATSCHAP 2018

In september trekken de bestuursleden weer rond om het lidgeld voor 2018 op te halen. Maar we geven nu al even mee dat het KVG-lidgeld voor 2018 24 euro voor individuele leden en 36 euro voor gezinnen bedraagt.

LEDENAANTAL 2017

Nationaal telt KVG dit jaar 18823 leden waarvan 11947 met handicap. In 2016 waren de aantallen 18912 waarvan 12173 met handicap.
En KVG-Ieper: wij tellen 138 leden waarvan 92 met handicap. Globaal gezien is dit een status-quo...

LIDMAATSCHAP 2017

Ondertussen heeft (bijna) iedereen zijn lidgeld (23 euro voor individuele kaart) voor 2017 betaald. Waarvoor dank...
Enkel met jullie, de leden, kunnen we verder werken zoals we bezig zijn en uitkijken naar nieuwe activiteiten.

LIDMAATSCHAP 2016: met het hele gezin lid van KVG

In de praktijk zijn vaak gezinsleden van gehandicapten erg betrokken bij de activiteiten van de afdeling: ze lezen Handiscoop, ze gaan naar activiteiten, naar infomomenten, zijn (soms) vrijwilliger, enz....
Met het nieuwe gezinslidmaatschap biedt KVG al deze sympathisanten de kans om op een makkelijke en voordelige manier lid te worden.

GEZIN:
vanaf 2 personen die als gezin op HETZELFDE adres wonen ben je een gezin en geniet je van het gezinslidmaatschap. Of je nu met twee, drie, vijf of tien bent, een gezin betaalt een vast bedrag.

VOORDELEN:
het lidmaatschap is eenvoudig:één bedrag voor het individueel lid en één bedrag voor het gezin. Als het gezin lid is, betalen alle gezinsleden, op vertoon van de lidkaart, overal de KVG-ledenprijs. Bovendien zijn alle gezinsleden verzekerd als ze deelnemen aan activiteiten, enz...

PRIJS:
Wie individueel lid wordt, betaalt 22 euro in 2016.
Voor een gezinslidmaatschap betaalt je 33 euro, ongeacht het aantal personen er in het gezin wonen.
We bezorgen aan de kernleden een 'nieuw' inschrijvingsblad waarop, naast de 'gewone' informatievragen ook het E-mailadres wordt gevraagd.
Is dit belangrijk?
Steeds meer, denken we, want dit zal de kernleden heel wat tijd en moeite besparen als we berichten en activiteiten per mail kunnen aankondigen. Bovendien kunnen de leden dan ook per mail inschrijven, vragen stellen, info opvragen, voorstellen doen van activiteiten, enz...

LIDMAATSCHAP 2015

Nu reeds kunnen we zeggen dat het lidgeld NIET zal stijgen. Het blijft 21 euro.
Gezien het lidgeld gekoppeld is aan de index en gezien deze niet is gestegen, blijft ons lidgeld stabiel.

Nog eens alle voordelen:

 • -je geeft personen met een handicap een stem bij beleidsmakers en in de publieke opniei. Door je aan te sluiten bij de grootste organisatie voor personen met een handicap in Vlaanderen help je actief mee aan de belangenverdediging van onze doelgroep.
 • - je krijgt 10 keer per jaar Handiscoop en je kan andere KVG-publicaties goedkoper bekomen
 • - deelname aan lokale en bovenlokale KVG-activiteiten
 • - Korting bij KVG-infosessies
 • - verzekerd voor Burgerlijke Aansprakelijkheid tijdens KVG-activiteiten
 • - Gratis vrijetijdstrajecrbegeleiding, korting bij vacanties, korting voor ontlening van snoezelkoffers
 • - gratis informatie en advies, en korting bij het openen van een dossier bij de Sociale Dienst

En daarbij zijn er nog voordelen bij commerciele partners: De Banier, Bellewaerde, Walibi, VAB, Krokodil
Kiddybips, Hobby creatief salon, Weblens, Aqualibi, Bobbejaanland, Dats 24, Sanoma, Zon en Zee,
inktpatronen, E5-Mode, CEWE Photoservice

ZOMERVOORDELEN !!

De zomer is de ideale periode voor een uitstap naar een pretpark. Als KVG-lid heb je dubbel plezier want je geniet van flinke kortingen.


1. Bobbejaanland:

hiervoor kan je je tickets rechtstreeks bestellen bij KVG. Je betaalt dan 23 euro in plaats van 32 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 1 meter. En voor groepen vanaf 20 personen heeft Bobbejaanland nog een aangepast tarief.

2.Een dagje (water)pret in Bellewaerde, Walibi of Aqualibi:

 • - 15% korting per persoon op het volwassenentarief (vanaf 12 jaar) aan de kassa tot en met 30 juni 2014. 10% korting tot en met 2 november 2014)
 • - kortingsbon af te geven aan kassa
 • - één bon geldig voor maximum 5 personen
 • - niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen

Hoe bons of tickets bestellen?

Zie Handiscoop juni 2014 pagina 14 !!

KVG ALS VERENIGING

Er zijn 222 afdelingen en deze organiseerden in 2013 ongeveer 1525 eenmalige activiteiten en 1395 (wekelijks/maandelijks) terugkerende activiteiten. Deze werden voorbereid in 1375 bestuursvergaderingen... KVG-Vorming telde eind 2013 zowat 19500 leden van wie 73 % personen met een handicap. En zo'n 3000 vrijwilligers gaven het beste van zichzelf.

ALGEMEEN

Als lid krijgen we allen korting bij heel wat bedrijven. Ook bij Weblens en bij Fotoservice Delhaize zijn er kortingen. Voor Weblens (in verband met lenzen) gebruik je code KVG13 en deze is geldig tot eind augustus 2014. Bij Fotoservice Delhaize geeft de code KVGFOTO 10% op fotoafdrukken en de code KVGFOTOBOEK geeft 20% op alle fotoboeken. Deze codes zijn wel niet cumuleerbaar met andere kortingscodes en elke code kan 5 keer worden gebruikt mer emailadres.

In Handiscoop van januari 2014 staat dat E5-mode alle KVG-leden 10% korting aanbiedt op de hele collectie. Dit aanbod is geldig tot eind augustus 2014. Let wel: om van deze korting te kunnen genieten moet je je lidkaart tonen de de streepsjecode die je in deze Handiscoop vindt.

Het lidgeld 2014 bedraagt 21 euro en dit wordt vastgelegd door KVG-Nationaal. De eventuele partner is reeds lid voor 10,5 euro, of de helft van de prijs. Je bent dan wel evenwaadig lid van KVG, maar per gezin ontvangt men dan maar één Handiscoop.

Het lidmaatschap is voorbehouden aan mensen met een handicap, hun natuurlijk netwerk en aan vrijwilligers.

Dan ben je lid van de grootste vereniging van mensen met een handicap in Vlaanderen. Jouw solidariteit zorgt er voor dat de stem van mensen met een handicap sterker klinkt. Dankzij het lidmaatschap van velen kan KVG een vuist maken voor meer mogelijkheden en samenwerken met de overheid om zo onze belangen beter te kunnen verdedigen.

Als vereniging zijn we dan ook een gewaardeerde en kritische gesprekspartner.

Op onze manier streven we naar inclusie. Ons werk is pas af als personen met een handicap volwaardig kunnen deelnemenaan de samenleving. En dat geeft ons de mogelijkheid onze vereniging uit te bouwen en jou als lid te ondersteunen.

Met je lidmaatschap kan je genieten van tal van voordelen:

 • - tien keer per jaar het ledenblad Handiscoop.
 • - KVG-publicaties aan verminderde prijs.
 • - deelnemen aan lokale en bovenlokale activiteiten
 • - korting bij infosessies en KVG-vacanties.
 • - korting bij het ontlenen van de KVG-snoezelkoffers.
 • - verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid bij KVG-activiteiten
 • - gratis informatie en advies
 • - korting als je een dossier opent bij de Sociale Dienst van KVG
 • - korting bij pechverhelping VAB
 • - KVG-Vorming is erkend als meldpunt 'discriminatie'
 • - Je geeft personen met een handicap een stem bij de beleidsmakers en in de publieke opinie.
 • - Door je aan te sluiten bij de grootste vereniging voor gehandicapten werk je actief mee aan de belangenverdediging an onze doelgroep.
 • - Er zijn nog meer voordelen door samenwerking met commerciële partners zoals Bellewaerde, Aqualibi, Bobbejaanland,...

GEGEVENS OVER LEDEN WORDEN NOOIT DOORGEGEVEN AAN PERSONEN OF ORGANISATIES BUITEN KVG !!!