ZWEMUURTJE

Onze zwemmende medemensen zijn dringend op zoek achter enkele dames (of heren) die zich willen inzetten op zaterdagnamiddag tussen 13u15 en 14u30. Wij vragen van deze vrijwillig(st)ers om ons een handje te helpen bij het omkleden naar onze zwemoutfit en, na een uurtje deugddoend zwemmen, ons terug te helpen omkleden naar onze stadskledij. Een helpende hand met de redders om ons in het zwembad te helpen en wat met ons in het water bezig te zijn zou ons heel, heel, heel veel plezier doen. Voor meer info, klik dan gerust op bijgaande link... Indien interesse, neem dan zonder vrees contact met ons secretariaat.

Ook voor het vervoer van enkele mensen die willen zwemmen van hun woonplaats naar het zwembad en terug zijn we op zoek naar een paar helpende chauffeurs...

KVG in 2014

Wist je dat er in 2014 samengeteld 217 afdelingen hebben gezrogd voor 1433 eenmalige activiteiten. Dat zijn er gemiddeld 7 per afdeling. Tevens vonden er 902 terugkerende activiteiten plaats, zowel wekelijkse (bijv. ons zwemuurtje) als maandelijkse...En al deze werden voorbereid en geƫvalueerd in 1233 bestuursvergaderingen...

ZWEMUURTJE: SAMENWERKING MET STAD IEPER

In samenwerking met stad Ieper is het stedelijk zwembad elke week op zaterdagnamiddag van 13u15 tot 14u30 voorbehouden voor onze waterminnende personen met een handicap. KVG-Ieper organiseert tussen begin october en eind april extra hulp. Zo zijn er vrijwillig(st)ers aanwezig die helpen bij het uit- en aankleden. Anderen helpen bij het transport naar het zwembad en terug naar de woonplaats.

De prijs voor een uurtje zwem- en waterpret bedraagt 1 euro.

Enkele gegevens in verband met ons wekelijks zwemuurtje:

  • dit zwemuurtje wordt al meer dan 30 jaar door KVG-Ieper in samenwerking met de sportdienst van de stad Ieper
  • wekelijks zijn er meer dan 40 waterliefhebbers en geregeld overschrijden we de grens van 50...
  • wekelijks zijn de zwemmeesters op post en zij staan borg voor veiligheid in en rond het bad.
  • wekelijks zijn er dames van de vroegere zwemclub op post om een helpende hand te geven.
  • wij zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwillig(st)ers...
  • dit zwemuurtje staat open voor ALLE personen met een handicap.
  • NIEMAND HOEFT LID TE ZIJN VAN KVG, al mag dat natuurlijk wel...iedereen is welkom bij ons.

WIJ DANKEN ALLE VRIJWILLIG(ST)ERS , DE ZWEMMEESTERS, HET PERSONEEL en de stad IEPER VOOR DE VLOTTE EN POSITIEVE SAMENWERKING.

BREUGHELDAG

Ook onze Breugheldag is een activiteit waar wij rekenen op heel wat vrijwilligers. Deze maaltijd betekent voor ons een grote opgave. Met de opbrengst die wij daaruit halen, kunnen wij de activiteiten die wij in de loop van het jaar programmeren, deels betalen waardoor onze leden aan een heel democratische prijs kunnen deelnemen.

Zo worden de bussen van de daguitstap volledig betaald door onze kas, en bussen kosten geld. Extraatjes (bijv. paaseieren in lentefeest) worden ook uit de kas betaald, ook de aperitief bij maaltijd, drankje na bedevaart,...en nog zo veel meer. Wij hebben elk jaar nood aan mensen die zaaldienst doen (eten en drank opdienen). In de keuken is er een drukte van jewelste: koken, afwassen, aardappelen koken, stokbroden snijden en opdienen, samen met de aardappelen in hun jasje... Vers gemaakte soep wordt aangeboden aan de wandelaars.

BIJ WIE HET KRIEBELT OM EEN HANDJE TOE TE STEKEN, MAG GERUST CONTACT OP NEMEN MET HET SECRETARIAAT